Despre noi


Total Spectrum SRL  este o firma specializata in furnizarea de aparatura analitica si asistenta tehnica, service, calibrari, dezvoltari de metoda pentru o gama larga de echipamente de analiza:

- Spectrometre cu scanteie de laborator si mobile  - asigura analiza probelor metalice in diverse baze (Fe, Cu, Al, Zn, Pb, Sn etc.)

- Analizoare de C, S, H, O, N – pentru determinarea rapida a elementelor chimice mentionate cu o buna precizie, in concentratii sub nivelul de ppm, pentru materiale folosite in industria prelucrarii metalelor, chimica si farmaceutica, ciment si ceramice, procesare carbune si rafinare petrol, semiconductori etc.

- Spectrometre portabile cu tub de raze X - ideale pentru identificarea si /sau sortarea rapida a probelor metalice in multiple baze (Fe, Cu, Al, Ni, Cr, Co sau Ti), identificarea si cuantificarea elementelor chimice de la Mg  la U in uleiuri, sticla, mase plastice, vopsele, ceramica, minereuri, probe de mediu (soluri, namoluri, filtre, ape), probe geologice, aliaje din metale pretioase, obiecte de arta, acoperiri, semiconductori, suduri, aplicatii RoHS

- Spectrometre µXRF  - dedicate pentru analiza de strat si multistrat, masurare grosime de strat, analiza bai galvanice dar si caracterizare probe neomogene (testari RoHS ,PCB-uri, probe geologice, bijuterii, etc.) cu analiza punctuala 

- Spectrometre cu plasma ICP-OES - pentru analiza probelor aduse in solutie. Asigura limite de detectie foarte scazute (ppt) si un domeniu dinamic larg (107). Au domenii de aplicatii foarte diverse: de la industrie de orice tip pana la medicina, agricultura, geologie si mediu. Se ofera toata gama de spectrometre ICP: secventiale, simultane, cu detectori tip arie de fotodetectori

- Sisteme dedicate: cuplarea cu sisteme cromatografice, ablatie laser, analizor de ulei, ICP transportabil, ICP cu atmosfera controlata pentru analiza probelor periculoase sau ultrapure.

- Spectrometrul Prodigy DC Arc - asigura analiza cantitativa, rapida, a probelor dificile. Doar cateva dintre celelalte tehnici analitice pot concura cu usurinta si productivitatea acestei metode cand e vorba de abordarea probelor dificil sau imposibil de dizolvat. Prodigy DC - Arc efectueaza analiza elementala a probelor in forma lor naturala fara dizolvarea acestora. Se pot analiza: probe ceramice, sticla, oxizi metalici, pulberi refractare - SiC, pulberi de grafit, metale pretioase si urme in metale, probe geologice, materiale nucleare - oxid de uraniu, oxid de plutoniu, soluri, zguri, vopsea.

- Analizoare de mercur (Hg) - in mai multe variante constructive, permit determinarea Hg de la concentratii sub 0,05 ppt in probe dizolvate sau ca atare: solide sau lichide

- Sistem automat pentru optimizarea fluxului QuEChERS de pregatire a probelor in vederea cuantificarii pesticidelor din legume, fructe și produse alimentare de origine vegetala in conformitate cu prevederile  EN 15662.2008

- Microscoape electronice de baleiaj (SEM) cu detector EDS - se remarca prin constructia desktop, rezolutia inalta si calitatea deosebita a imaginii alaturi de capacitatea de a aborda o varietate foarte mare de probe (metalurgie, semiconductori, aviatie, industria auto, medicina, industria farmaceutica, medicina legala, etc).  Sistemele sunt versatile, usor de utilizat si au o viteza foarte mare de lucru.

- Spectrometre NIR, portabile, de laborator si online  sunt sisteme remarcabile prin stabilitate si viteza de analiza, nu au componente optice in miscare, nu prezinta riscul dezalinierilor si nici necesitatea de a fi recalibrate

- Spectrometre Raman si μRaman - se remarca prin talia foarte redusa, domeniu spectral larg, rezolutia ridicata si, in primul rand, prin subrutinele automate de eliminare a semnalului parazit de fluorescenta

- Analizoare termogravimetrice (TGA) : robustete, precizie si stabilitate in timp a rezultatelor

- Solutii etalon pentru AA, ICP OES, ICP-MS, IC, pH - solutii etalon de cea mai inalta calitate gratie sistemul integrat ISO 9001:2008, ISO/IEC 17025 si ISO Guide 34.

Pentru utilizatorii de aparatura analitica oferim: etaloane spectrale (CRM), masini de pregatit probe, prese, sisteme de introducere a probelor, accesorii

Va oferim de asemenea cuptoare de laborator, etuve (tratamente termice,calire, uscare, ardere) si cuptoare industriale (electrice si cu gaz, fixe sau cu basculare, pentru topire neferoase: Sn, Zn, Pb, Al, Zn, Cu, Ag, Au)

Total Spectrum SRL, prin specialistii sai, va sta la dispozitie pentru rezolvarea diverselor solicitari in domeniul instrumentelor de laborator sau portabile, in stabilirea configuratiei optime care sa corespunda necesitatilor Dvs. analitice. Va asiguram ca impreuna vom gasi cele mai avantajoase solutii la problemele legate de analiza elementala si moleculara.

Experienta castigata in mai mult de 15 ani de activitate in domeniul aparaturii analitice

Total Spectrum SRL, prin specialistii sai, va sta la dispozitie pentru rezolvarea diverselor solicitari in domeniul instrumentelor de laborator sau portabile, in stabilirea configuratiei optime care sa corespunda necesitatilor Dvs. analitice. Va asiguram ca impreuna vom gasi cele mai avantajoase solutii la problemele legate de analiza elementala si moleculara.

Despre noi

Total Spectrum SRL este o firma specializata in furnizarea de solutii analitice: aparatura, asistenta tehnica, service, calibrari si dezvoltari de metoda pentru o gama larga de aplicatii.

Viziunea unitara in dotarea laboratoarelor precum si pachete de "echipamente - suport tehnic - service"  oferite de firma noastra reprezinta un avantaj major in favoarea clientilor nostri.


S.C. Total Spectrum S.R.L.